Rese- och Fortbildning- och utvecklingsstipendium våren 2019

Till Rese- och Fortbildning– och utvecklingsstipendium våren 2019 var det många sökande som inkom med bra och relevanta ansökningar. Styrelsen har fattat beslut att utse fem stipendiater som får hela eller delar av den summa som de ansökt om.

Grattis, du får vara med och dela på Rese- och Fortbildning– Utvecklingsstipendium våren 2019

 Stipendiater är:

  • Camilla Smedberg, intensivvårdssjuksköterska,intensivvård neuro på Karolinska Universitetssjukhuset Solna, erhåller ett stipendium om 4000 kronor.  Camilla avser att delta vid Skandinaviska neurokirurgiska kongressen den 19-22 maj 2019 i Stockholm. Camilla kommer även presentera ett pågående projekt på kongressen.
  • Maria Westerlund, anestesisjuksköterska centraloperation Sundsvall, erhåller ett stipendium om 10000 kronor. Maria avser att delta på NOKIAS kongressen i Reykjavik. På kongressen kommer hon ha extra fokus på föreläsningar om stress och hur vi som personal behåller hälsan i jobbet.
  • Anna Björne, anestesisjuksköterska och biträdande universitetssjuksköterska, Karolinska Universitetssjukhuset Solna, erhåller ett stipendium om 10000 kronor. Anna avser att delta på International Conference for PeriAnaesthesia Nurses (ICPAN) 5-8 nov i Cancun, Mexico. Anna avser också att presentera på mötet.
  • Marianne ”Maja” Nygren, intensivvårdssjuksköterska, Norrlands universitetssjukhus, Umeå, erhåller ett stipendium om 6800 kronor. Maria avser att delta på AnIva kongressen i Trollhättan 16-17 maj där hon ser fram mot att ta del av nya rön och få möjlighet att nätverka med kollegor från landet.
  • Victoria Karlsson, specialistsjuksköterska neonatalintensivvård, Akademiska sjukhuset, Uppsala, erhåller ett stipendium om 10000 kronor. Victoria avser att delta på Pediatric Academic Societies meeting i Baltimore 24 april-1 maj. Victoria kommer presentera sin forskning på mötet och har fått ett abstrakt accepterat.

Med stipendiet följer en uppmaning att stipendiaten delger sina nya kunskaper och erfarenheter till sin klinik eller motsvarande.

En skriftlig redogörelse skall skickas till rese@aniva.se för publicering i Ventilen och/eller på hemsidan.

 

Om författaren:

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH